Com afectarà el canvi climàtic al sector energètic | Tot el que has de saber

En aquest article, et donem les claus per conèixer com impacta el canvi climàtic al sector energètic, provocant canvis molt importants tant en la producció de l’energia, com en el seu consum.

Malauradament, les notícies que ens arriben sobre l’escalfament del planeta i la contaminació no són positives. L’acció humana, abusant dels recursos de la Terra tan irresponsablement, ens ha portat a una situació greu de contaminació que reclama urgent una transformació important en la societat.

L’afectació d’aquest canvi climàtic al sector energètic és més que evident, en la mesura que el consum de combustibles fòssils són els responsables de l’augment de CO2 a l’atmosfera, i a més no representen una font de recursos inesgotable.

Així les coses, cal que tinguis en compte que és més important que mai conèixer les conseqüències que portarà aquest canvi climàtic. I és que, de ben segur, pot ser una gran oportunitat per consolidar avenços tecnològics que ens portin la generació a gran escala d’energies més netes i renovables.

Aquestes són les afectacions més importants del canvi climàtic al sector energètic.

Potenciar les energies solars i eòliques

L’escalfament del planeta està comportant l’augment de la temperatura global, i per tant, sequeres allà on ara fa uns anys hi havia aigua. Per aquesta raó, l’obtenció d’energia elèctrica a través dels embassaments d’aigua construïts als rius es fa cada vegada més complicada i més cara.

Deixant de banda el gran debat sobre les centrals tèrmiques nuclears, aquestes també es veuen afectades, donat que per refrigerar-se utilitzen aigua que és cada vegada més escassa i es troba a temperatures més elevades.

Sabies que els períodes de refrigeració d’aquestes instal·lacions s’allarga, i en conseqüència l’energia generada també s’encareix? Per aquest motiu, és molt important potenciar i desenvolupar opcions renovables com és l’energia eòlica o la solar que, a més de ser menys contaminants, són més econòmiques.

Disminució de la utilització combustibles fòssils

Treballar per revertir la tendència a l’alça de l’escalfament global, així com per frenar les emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera, és ja impossible d’ajornar. En aquest sentit, les polítiques internacionals han de ser determinants per aconseguir una disminució del consum de combustibles fòssils.

És, precisament, la combustió dels productes derivats dels recursos fòssils, la responsable de la contaminació i l’augment de la temperatura del planeta. Si la societat, en el seu conjunt, vol fer un pas important per reduir les emissions de CO2 -entre d’altres gasos-, l’assoliment dels acords de la cimera que es va celebrar a París el desembre de 2015 ha de ser una realitat imminent.

Aquesta cimera ha significat clarament un punt d’inflexió en la cooperació internacional per la lluita contra el canvi climàtic. Malgrat això, els compromisos signats a la capital francesa no s’estan fent realitat amb celeritat.

Canviar el model de producció de l’energia i fer-lo més sostenible ha de ser la prioritat de tothom. Cal lluitar contra el canvi climàtic al sector energètic.

Grau tenim sistemes tèrmics sostenibles de qualitat. No esperis més, contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt