Disseny de la instal·lació de climatització per naus industrials

La climatització per naus industrials s’ha de planificar des d’una valoració tècnica de l’espai i les seves característiques. Cal contactar una empresa experta en serveis tèrmics que pugui dur a terme un projecte i determinar el disseny de la instal·lació.

Instal·lar un bon equip tèrmic i tenir la millor climatització en un espai com és una indústria s’ha de fer amb totes les garanties. D’aquesta manera, tindràs la seguretat d’haver encertat en la tria de l’equip tèrmic més adient a les teves necessitats. A continuació, t’expliquem els millors consells per tenir una eficient climatització en el teu negoci.

Normativa i ajuts

Els especialistes en serveis de climatització per naus industrials són els més adequats a l’hora d’assessorar-te sobre la normativa vigent, ja que cal respectar uns criteris en matèria de consum d’energia, instal·lacions, etc. A més, ells coneixen bé els càlculs que s’han de realitzar per complir amb aquestes lleis. Són directrius que, sovint, també tenen a veure amb una baixa emissió de CO₂, l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

En aquest sentit, també t’informaran dels diferents ajuts que podràs sol·licitar. Per exemple, durant l’any passat les subvencions s’han regulat pel decret 263/2019. Cal que miris de demanar aquests ajuts, perquè cada any hi ha noves convocatòries relacionades amb el nou model energètic.

Les dimensions de l’espai

Aquí, els professionals de l’empresa de serveis tèrmics realitzaran una valoració de les dimensions de la teva fàbrica o negoci. És molt important que aquest càlcul es faci d’acord amb els metres cúbics que té l’espai que vols climatitzar. Els tècnics experts en climatització per naus industrials, també valoraran en el seu informe les sortides què disposa l’edificació. Serà igualment important, tenir present els horaris d’entrada i sortida del personal, o els molls de càrrega de mercaderies.

Aïllament tèrmic

Dotar la teva nau industrial d’un bon aïllament també és una mesura per tenir una despesa energètica més controlada. En aquest sentit, l’equip de professionals de serveis tèrmics incorporaran al seu disseny el nivell d’aïllament que seria més adequat. Si l’edificació no té cap aïllament, de ben segur que podran aconsellar-te. Actualment es comença a tenir en compte aquesta qüestió, donat que comporta un gran estalvi energètic i confort pels treballadors.

Renovables i energies netes

Et recomanem que l’empresa instal·ladora sigui una experta en renovables. Si has d’instal·lar un equip de climatització per naus industrials, és el moment de fer el canvi a sistemes sostenibles. Col·locant un equip de climatització que funcioni amb energia solar fotovoltaica, per exemple, estalviaràs molt. És per això que seria interessant trobar una empresa que sigui especialista en energies renovables. T’aconsellaran la millor opció per cobrir les necessitats del teu negoci. Alhora, veuràs que la inversió realitzada es recuperarà en pocs mesos, perquè invertir en renovables és sinònim d’estalvi. A més, la Unió Europea ja exigeix objectius sobre el canvi de model energètic.

Grau, Sistemes Tèrmics tenim experts en climatització per naus industrials. Vine a visitar-nos i trobarem la climatització ideal per a les teves instal·lacions.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt