Consells per escollir un bon descalcificador d’aigua

Un descalcificador d’aigua és un aparell que tracta l’aigua per tal de fer-la més pura i reduir el contingut de sals minerals o la brutícia que pugui contenir.

Aigua dura? Necessites un descalcificador d’aigua

Catalunya és una de les zones de la península ibèrica amb l’aigua més dura. Estem situats en un indret privilegiat, entre el mediterrani i el Pirineu, però això afecta la qualitat de la nostra aigua. Alguns estudis geogràfics i hidràulics han conclòs que la major part de les províncies catalanes tenen aigua amb un alt contingut en sal. Sobretot, les que es troben situades prop de la costa. Aquestes llars tenen una aigua més mineralitzada i, en la majoria dels casos, també contenen sediments. Per tant, és sobretot en aquestes zones on l’ús d’un descalcificador d’aigua és del tot recomanable.

Problemàtiques de l’aigua amb excés de sal

Consumir aigua bruta pot suposar un risc per a la salut. La calç malmet les canonades, les aixetes i la caldera de la teva llar. Però no només això: també pot espatllar tots els electrodomèstics que funcionen amb aigua: la cafetera, la planxa, la rentadora, el rentaplats, etc. La sal obstrueixes les artèries de pas d’aquestes maquinàries.

Avantatges i consells per escollir un bon descalcificador d’aigua

Sens dubte, el millor consell que et poden donar és que amb un descalcificador d’aigua invertiràs en sabor i salut.

Tenir un bon descalcificador d’aigua és sinònim de millora en tots els aspectes domèstics i familiars. Amb un aparell d’aquestes característiques podràs consumir aigua de qualitat directament de l’aixeta. A més, tots es electrodomèstics que funcionin gràcies a l’aigua se’n veuran beneficiats i allargaràs el seu cicle de vida.

A més, instal·lar un descalcificador a casa també és una inversió d’estalvi. Si les aigües de casa teva són toves, facilitaràs el seu pas i necessitaràs menys detergent a la rentadora, per exemple. Si l’aigua és neta, les partícules del sabó actuen amb més facilitat. Però no només això. L’aigua neta i lliure de calç també s’escalfa més ràpid. I, el més important, es pot utilitzar per consumir i manipular aliments amb total tranquil·litat.

Com triar un bon descalcificador d’aigua?

Per triar un bon descalcificador d’aigua és primordial tenir en compte la zona on es viu. No serà el mateix filtrar aigua d’una llar del litoral que d’una altra situada a la muntanya.

Escollir el descalcificador adequat vindrà determinat pel lloc de residència. Segons el tipus d’habitatge s’haurà d’escollir un aparell que sigui adient depenent del tipus de canonades, la pressió que es necessiti i el cabdal de l’aigua.

També s’ha de determinar la duresa de l’aigua. Si vius en una zona on l’aigua és més dura, necessitaràs un tipus de filtratge major. Per què? Perquè es necessitarà més potència per eliminar la sal i la calç de l’aigua.

I, per últim, has de tenir en compte el nombre de persones que l’utilitzaran. Saber el nombre de persones que viuen a una llar és bàsic per saber quin aparell es necessita, ja que d’aquesta dada en dependrà l’ús que se li donarà.

En definitiva, un descalcificador d’aigua és la solució per a millorar la qualitat de l’aigua de casa teva.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt