Quin és el millor moment per instal·lar l’aire condicionat?

A mesura que s’apropen els mesos més calorosos, instal·lar l’aire condicionat esdevé quelcom imprescindible en la majoria de cases i oficines. Però, quan és el millor moment per fer-ho? I per què? A continuació t’ho expliquem!

Instal·lar l’aire condicionat: millor a l’hivern o a l’estiu?

L’estiu sol ser l’època en què ens adonem que instal·lar l’aire condicionat seria la millor manera de fer front a les altes temperatures, ja que resulta més pràctic i eficaç que altres sistemes com, per exemple, els ventiladors. Malgrat això, pot ser una molt bona idea avançar-se a l’estiu, i instal·lar l’aire condicionat uns mesos abans que arribi la calor. Per què? Hi ha diversos motius, que t’expliquem a continuació.

En primer lloc, optar per instal·lar l’aire condicionat uns mesos abans de l’estiu ens permetrà trobar ofertes molt més bones i assequibles. A mesura que augmenten les temperatures i s’apropen el juliol i l’agost, és molt habitual que els preus augmentin.

D’altra banda, considerar les diferents opcions que ofereix el mercat amb temps ens permetrà tenir més marge. En altres paraules: podrem escollir l’aparell que més ens convingui segons les dimensions i les característiques del lloc o habitació on vulguem instal·lar l’aire condicionat. A més, tindrem més temps per estudiar i considerar diferents pressupostos; també tindrem més marge per si cal encarregar l’aparell d’aire condicionat en qüestió. Per tant, instal·lar l’aire condicionat durant els mesos de primavera és la opció més recomanable i pràctica.

Un altre aspecte a tenir en compte és que alguns aparells d’aire condicionat inclouen també una bomba de calor. Per tant, això permet fer ús de l’aparell durant els mesos més calorosos, però també durant els mesos més freds. Per això, instal·lar l’aparell d’aire condicionat durant els mesos de tardor també pot ser una opció a valorar.

Què hem de tenir en compte abans d’instal·lar l’aire condicionat?

Hi ha diversos aspectes que hem de tenir en compte abans d’instal·lar l’aire condicionat a qualsevol oficina o habitació:

  • És important considerar les dimensions i orientació de l’habitació on volem instal·lar l’aire condicionat. Això ens permetrà optimitzar el seu ús. A més, d’aquesta manera també podrem valorar el tipus d’aparell més adequat en funció de la mida de l’habitació.
  • No és recomanable instal·lar l’aire condicionat en una paret des de la qual l’aire arribi a les persones de manera molt directe. Això podria causar molèsties.
  • És imprescindible dur a terme la neteja i manteniment adequat de l’aparell d’aire condicionat. Així, aquest es mantindrà en bones condicions durant molt més temps.
  • També, en funció de les característiques del lloc on volem instal·lar l’aire condicionat, haurem de considerar si és millor optar per un sistema d’aire condicionat centralitzat, o bé individual per a una habitació en concret. Nosaltres et podem ajudar a escollir el sistema d’instal·lació d’aire condicionat més aconsellable per a tu.
  • És molt important considerar i valorar el consum energètic que suposarà l’aparell. D’aquesta manera, podrem escollir aquella opció que resulti més rentable i més beneficiosa per al medi ambient.

Planificar amb temps la instal·lació de l’aire condicionat no només és una opció econòmica. També és una opció molt eficaç i pràctica.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt