Calefaccions sostenibles. Les més eficients i els seus avantatges

Segur que saps que la nostra societat comença a ser molt conscient de la importància de poder tenir calefacció sostenible a casa, a la feina o en equipaments municipals. El motiu principal d’aquest canvi és, sens dubte, l’emergència climàtica que vivim, però aquesta realitat també comporta un estalvi afegit: l’econòmic.

Si et trobes en el moment d’haver de triar la calefacció sostenible més eficient, no deixis de llegir aquest article. Et proposem les quatre opcions més interessants per aclimatar casa teva o el teu negoci.

Calefacció radiant amb energia solar fotovoltaica

Aquest tipus de calefacció funciona amb l’electricitat que generen les plaques solars fotovoltaiques, garantint una sostenibilitat molt alta. L’energia obtinguda a través del sol és 100% neta i eficient i la podràs utilitzar per escalfar l’aigua del circuit de les canonades que va instal·lat al terra de les habitacions. També existeix la calefacció radiant elèctrica, sense circuit d’aigua, per tant el sistema d’energia fotovoltaic és perfectament aplicable. L’electricitat generada la podràs emmagatzemar i subministrar a altres aparells de la casa o fer-la servir per a altres usos. Aquest sistema radiant està recomanat per la OMS en tant que evita la proliferació d’àcars i no resseca l’ambient.

Calefacció radiant amb energia solar tèrmica

Igualment recomanable per casa teva, el negoci o altres espais, ja que és un sistema de calefacció per terra radiant, malgrat que aquesta calefacció sostenible només pot funcionar amb un circuit d’aigua. Això succeeix perquè els col·lectors d’energia solar tèrmica que els instal·ladors munten a la teulada, són operatius per escalfar l’aigua, però no per generar electricitat. Així pots tenir calefacció totalment eficient, sense emissions de CO2 i també ACS (aigua calent sanitària).

Calefacció amb energia minieòlica

Les teves opcions augmenten en la mesura en què la instal·lació d’un generador que funciona amb la força del vent proporciona electricitat neta i sostenible a tot l’habitatge. Podràs tenir un equip modern i eficient basat en el sistema de terra radiant, molt recomanable, o bé radiadors elèctrics. També gaudiràs d’energia renovable amb un estalvi considerable en la despesa del subministrament elèctric. La normativa per la col·locació d’aquests sistemes eòlics és estricta per una qüestió de seguretat, cosa que fa que amb forces de vent superiors a 100 Kilòmetres l’equip es desactivi.

Calefacció sostenible utilitzant biomassa

Instal·lant una caldera que funcioni amb biomassa (combustible fet a base de residus orgànics), també tens la garantia d’estar utilitzant recursos energètics eficients. No obstant això, has de saber que aquest sistema de calefacció si emet diòxid de carboni a l’atmosfera, en la mesura que l’energia es genera per combustió. L’emissió d’aquest gas es considera neutra perquè els residus orgànics, en la seva descomposició natural, aportarien al medi ambient la mateixa quantitat de gas. Comptes amb un altre avantatge afegit i és que aquest combustible sostenible és molt econòmic.

Tan sols ens queda aconsellar-te que la millor manera de tenir èxit en la teva elecció, és posar-te en mans d’experts en climatització i energies renovables. Visita’ns a Grau Sistemes Tèrmics, a Olot i trobarem, per tu, la millor calefacció sostenible.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt