Aspectes bàsics en instal·lacions de climatització en edificis

Les instal·lacions de climatització en edificis han de complirel Codi Tècnic de l’Edificació (CTE), el Reglament d’Instal·lacionsTèrmiques en Edificis (RITE) i la norma europea. Són requisits exigibles a les noves edificacions i també a les reformes dels sistemes tèrmics. Cal destacar, també, que existeixen ajuts de les administracions per poder assolir-ho. Coneix, a continuació, el que cal saber.

Tal com destaquem en començar aquest post, les qüestions més importants impliquen aplicar la normativa, sobretot pel que fa a energies renovables. Altrament, hi ha aspectes bàsics com un bon assessorament o els ajuts.

Exigències d’energia renovable

La nostra societat viu una emergència climàtica sense precedents. En aquest sentit les organitzacions com L’OMS (Organització Mundial de la Salut) o les Nacions Unides (ONU) han marcat fites molt ambicioses.

A partir d’aquí els països més importants de planeta s’han afegit a aquests objectius mundials, redactant lleis per assolir-los. Per tant, les normatives per les instal·lacions tèrmiques es veuen enormement afectades: una part de l’energia dels equips tèrmics ha de ser renovable.

Reglament Instal·lacions Tèrmiques en Edificis

El seu acrònim és RITE i estableix les mesures que cal prendre a l’hora de realitzar instal·lacions de climatització en edificis. Observant tots els requisits que s’especifiquen, els equips que instal·lis tindran garantida la seva sostenibilitat.

Codi Tècnic dels Edificis

Aquesta normativa, amb l’acrònim CTE, totes les actuacions que cal fer en una edificació. El codi tècnic regula àmpliament, no només en l’àmbit energètic, també pel que fa a l’habitabilitat, la seguretat, etc.

Directiva Europea 2002/91/CE

La normativa també marca les directrius de la UE en aquesta línia. Així, s’han de respectar les exigències d’aquesta llei i també dels altres dos reglaments anteriors que en són complementaris. En aquest sentit et recomanem fervorosament el post del nostre blog: L’eliminació de calderes de gas i gasoil; així descobriràs com pot afectar-te les regulacions de la climatització que s’estan portant a terme i actuar enconseqüència.

Com complir amb totes les normatives correctament: Contacta amb una empresaespecialitzada

Si decideixes instal·lar un sistema de climatització en el teu edifici, negoci o habitatge et recomanem contactar amb professionals especialistes. Aquestes empreses són expertes en sistemes tèrmics i de climatització; et garantiran un servei de bona qualitat, amb totes les garanties. Són nombroses les qüestions que s’han de tenir en compte a l’hora de realitzar aquestes instal·lacions.

Cal també que t’informis sobre les subvencions i ajuts de l’administració

Especialment en el sector de les instal·lacions de climatització en edificis perquè l’interès de l’administració és gran: cal una substitució d’equips poc sostenibles per sistemes que funcionin amb energies renovables. L’empresa especialitzada en sistemes tèrmics podrà assessorar-te en aquest sentit. Cal fer atenció a aquest enllaç de la Generalitat de Catalunya pels ajuts en aquest any.

Per últim… I tal vegada el més important de tots els punts bàsics: davant del canvi climàtic, cal que nosaltres canviem i adoptem una actitud responsable amb el medi ambient… També tu.

Som Grau Sistemes Tèrmics i ens trobem a Olot (Girona). Vine a conèixer les millors instal·lacions de climatització en edificis.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt