4 beneficis d’instal·lar un sistema de domòtica a casa

Tenir un sistema de domòtica a casa és, cada vegada, més habitual. Des d’equips que controlen elements domèstics com és l’alarma o la il·luminació a sofisticats mòduls que organitzen totes les funcionalitats d’una llar. Efectivament, la domòtica i els seus beneficis han vingut per quedar-se. Tu també pots tenir aquest sistema a casa!

Si t’estàs plantejant tenir un sistema de domòtica a casa, en aquest interessant article, trobaràs tot el que necessites saber sobre els seus beneficis.

Què és un sistema de domòtica?

La domòtica és un equip integral basat en les noves tecnologies que dota a la llar de diverses funcionalitats domèstiques. Aquestes funcions són automàtiques i es poden controlar mitjançant un monitor centralitzat o, fins i tot, amb un telèfon intel·ligent. El teu sistema de domòtica et permetrà controlar a distància:

  • Els sistemes tèrmics de la teva llar.
  • La seguretat i accessibilitat de les entrades
  • L’estalvi energètic
  • El rec de jardins o els sistemes de neteja de piscines
  • La il·luminació o els aparells domèstics

Tot això pot incorporar-se a la vegada al sistema de domòtica de la teva llar. Tanmateix podries començar instal·lant un equip amb les principals necessitats i anar-ho ampliant.

Beneficis dels sistemes domòtics

Entre els nombrosos avantatges que tenen aquests mòduls per convertir el teu habitatge en un smartphone, trobaràs la comoditat, la seguretat i l’estalvi.

Monotonitzar els consums domèstics és sinònim d’eficiència energètica

Efectivament, perquè amb aquests mòduls de domòtica tindràs tota la informació sobre els hàbits de consum de la teva família. Això significa que podràs estudiar i canviar si convé horaris de funcionament de calefacció, aire condicionat, entre altres. Ens trobem en ple canvi de model energètic i potser ja has apostat per les renovables, En aquest cas, la domòtica t’ajudarà a optimitzar encara més l’estalvi energètic.

Control integral de l’alarma de la teva llar

Una de les funcionalitats més rellevants d’un sistema domòtic és la seguretat. Així, des de l’indret on et trobis i mitjançant una tauleta o el telèfon, podràs verificar l’estat de casa teva. Ho podràs fer en tot moment i en temps real, augmentant de manera molt rellevant la seguretat del teu habitatge. A més aquest sistema et proporciona una capacitat de reacció immediata en cas de qualsevol incidència.

Portes, persianes i finestres tancades simultàniament amb un clic

Amb un mòdul de domòtica instal·lat a casa, podràs oblidar-te de la tasca de revisar totes les portes, finestres i persianes abans de sortir. Resulta realment pràctic tancar-les totes amb un sol clic i marxar amb total tranquil·litat. De la mateixa manera que podràs obrir-les en arribar després de la feina.

Control sobre aparells electrodomèstics, rec de jardins o neteja de la piscina

Ens trobem en l’època de l’internet de les coses i això vol dir que en un sistema de domòtica a casa hi podràs incorporar tota mena d’aparells i funcionalitats com la rentadora, modular la il·luminació o regar el jardí. En aquest enllaç increïble et deixem una mostra d’on pot arribar aquesta tecnologia.

Grau Sistemes Tèrmics t’animem que comencis a gaudir d’un sistema de domòtica a casa. Troba’ns també a les nostres instal·lacions d’Olot, Girona.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt