Què puc fer si la bomba de l’aire condicionat no filtra l’aigua?

Per què del meu aparell d’aire condicionat cau aigua? Segur que algun cop us heu trobat amb aquest problema i us heu fet aquesta pregunta a la cerca de trobar el problema que causa aquest inconvenient. Diverses són les causes de per què la bomba de l’aire condicionat no filtra l’aigua.

Una línia de drenatge obstruïda a l’aire condicionat pot impedir que funcioni correctament. De fet, la majoria de les trucades als serveis tècnics dels proveïdors d’aires condicionats es deuen a l’obstrucció de la línia principal de drenatge de condensats que provoquen que les unitats d’aire condicionat no funcionin correctament i generin un problema de filtració d’aigua.

Per què es forma aigua al meu aire condicionat?

Per entendre per què genera aigua, és important saber com aquesta es forma a l’aparell. La teva unitat interior de l’aparell d’aire condicionat conté la bobina de l’evaporador que refreda l’aire calent que s’ha buidat. Això fa que es formi condensació (humitat) a la bobina, igual que les gotes d’aigua es formen en un got d’aigua fred durant un dia calent. La humitat de la bobina s’aboca en una safata de drenatge i en una línia de drenatge de condensat (una canonada de PVC blanc) que condueix a casa.

Per tant, tenint en compte això, diferents causes poden fer que l’aigua acabi al terra de casa teva…

Causes que provoquen que la bomba de l’aire condicionat no filtri l’aigua

Abans, però, de veure’n les causes, un consell important! Assegura’t que el termòstat de l’aparell d’aire condicionat està apagat, per evitar danys addicionals a la teva llar.

Causa 1: Línia de drenatge de condensat obstruïda

Una línia de drenatge de condensat obstruïda és la causa més freqüent de fuites d’aigua des de l’aparell d’aire condicionat a la teva llar. Normalment s’obstrueix a causa d’acumulació de pols, brutícia, fang… i això fa que l’aigua no circuli correctament i acabi sortint del seu recorregut.

La manera segura de resoldre el problema és que un professional utilitzi un buit especial per aspirar el material de bloqueig, i així evitar danys en el circuit.

Causa 2: Safata de drenatge danyada o oxidada

Si tens un aparell d’aire condicionat antic (de 12 a 15 anys), la safata de drenatge es pot danyar o oxidar-se, fet que farà que l’aigua no acabi al lloc correcte.

En aquest cas simplement s’ha de substituir la safata.

Causa 3: Bomba de condensat trencada

Si l’accés cap a l’interior del teu aparell d’aire condicionat està instal·lat al soterrani, segurament hi haurà una bomba de condensació que bomba l’aigua fora. Però si es trenca la bomba, l’aigua ja no s’expulsa.

Si aquest és la font del problema, hauràs de reparar o substituir la bomba.

Causa 4: Filtre d’aire brut

Un filtre d’aire brut bloqueja el flux d’aire sobre la bobina de l’evaporador. Quan això passa, la bobina de l’evaporador es queda massa freda i es congela. Quan es fon, goteja una quantitat excessiva d’aigua que és capaç d’absorbir.

És important revisar regularment els filtres, els professionals recomanen que es realitzi un canvi cada 30-90 dies màxim, depenent de la temporada i ús de l’aparell.

Causa 5: Baix refrigerant

Igual que un filtre d’aire brut, el baix refrigerant disminuirà la pressió en el sistema de l’aire condicionat, fent que la bobina de l’evaporador es congeli. Quan la bobina es fon, l’aigua desborda la safata de drenatge.

Es pot detectar que el nivell de refrigerant és baix quan:

– El condicionador d’aire no refreda bé.

– Sents un soroll sibilant o amb bombolles (que indica una fuita de refrigerant).

Si existeix una fuga de refrigerant, depenent de la gravetat d’aquesta, bé podràs reparar la fuita o s’haurà de substituir tota la unitat de l’aire condicionat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt