4 tipus d’aire condicionat industrial per a la teva empresa o negoci

Si estàs pensant en instal·lar o renovar l’aire condicionat de la teva empresa o negoci has de tenir en compte que existeixen diferents opcions. Per a escollir el més adequat et detallem tot seguit les diferents opcions que existeixen actualment al mercat i les seves principals característiques.

Tipus d’aire condicionat industrial

1. Aire condicionat industrial tipus paquet d’alta capacitat

Aquests tipus d’aires condicionats són coneguts també com a Unitats Centrals. La seva principal característica és que contenen els 4 elements del circuit bàsic de refrigeració en una sola unitat (Condensador, Evaporador, Compressor i Element Expansor). Una de les principals coses que hem de tenir en compte si volem instal·lar aquest tipus de sistema d’aire condicionat a la nostra empresa, és que la instal·lació requereixen d’una àrea molt ventilada. També cal una instal·lació de conductes que transportaran l’aire fred a l’interior de l’espai, de manera que la distribució de l’aire sigui homogènia. És per això que aquests tipus d’aparells s’instal·len, principalment, en espais molt amplis com naus industrials.

2. Aire condicionat industrial chillers

Un aire condicionat de tipus chiller és una unitat refredadora de líquids. El seu interior conté un serpentí de coure per on circula l’aigua, i per mitjà d’un ventilador silenciós, recircula l’aire de l’ambient. Un dels principals avantatges és que es pot acumular aigua freda en tancs, cosa que assegura tenir la capacitat necessària en els moments de major requeriment.

Aquest tipus de sistema de refrigeració és molt utilitzat en edificis molt grans i avui dia es fan servir tecnologies molt avançades que han estat capaces de millorar el seu rendiment i estalviar en la despesa d’energia. Aquest fet el converteix un dels sistemes d’aire condicionat més eficients i s’utilitza, sobretot, en la indústria alimentària.

3. Aire condicionat industrial amb refrigerant variable

El sistema VRV és molt útil per refrigerar unes zones i escalfar-ne altres amb energia que d’altra manera es desaprofitaria. A més, permet climatitzar grans superfícies amb costos energètics mínims, impensables utilitzant altres sistemes i una baixa emissió de CO2.

Aquest tipus de sistemes actuen de forma proporcional, incrementant o disminuint la quantitat de fluid refrigerant depenent de la proximitat de la temperatura ambiental respecte la temperatura desitjada.

4. Aire condicionat industrial evaporatiu de refredament

El refredament per evaporació també és anomenat refredament adiabàtic. Aquest sistema es basa en una tecnologia que permet refredar un ambient tancat aportant aire fresc i sempre nou a l’espai. Això s’aconsegueix per un principi físic simple, que ja s’aplicava a l’antiguitat, ja que grecs, àrab o egipcis ja usaven l’aigua com a element refrigerant. L’evaporació de l’aigua redueix la temperatura de l’ambient circumdant, generant un intercanvi d’energia amb l’aire.

Aquest tipus d’aire condicionat no utilitza cap tipus de compressor o gas refrigerant, per tant pot utilitzar-se fàcilment en diferents camps com l’agrícola, en ramaderia, el sector industrial o fins i tot en petites oficines. Actualment, és la solució més ecològica.

Fins aquí, hem descrit els tipus d’aire condicionats industrials segons els equips que els componen però tingues en compte que també es poden diferenciar per altres característiques com el tipus de fluid refrigerant, la ubicació o segons la forma de la unitat. Informa’t sobre quin tipus de sistema d’aire condicionat és el més adient pel teu negoci o empresa, segons les seves característiques.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt